020 4448237

  GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg  

  • Home
  • Agenda
  • Hoe temmen specialisten ouderengeneeskunde het evidence beest?

Hoe temmen specialisten ouderengeneeskunde het evidence beest?

Evidence based medicine in de ouderengeneeskunde is uitdagend. Het wetenschappelijk bewijs voor veel handelen bij kwetsbare ouderen is beperkt en dat vraagt om de nodige creativiteit. Hoe kunnen wij het wetenschappelijk bewijs dat er is vertalen naar onze praktijk? En wat te doen als die evidence ontbreekt?
In deze cursus zullen we een brug slaan tussen resultaten uit onderzoek en de dagelijkse praktijk. Hoe wordt wetenschappelijk bewijs vertaald in onze richtlijnen? Hoe wegen we het advies in deze richtlijnen? Hoe zoek je het antwoord op vragen die niet in de richtlijn worden gesteld in de medisch wetenschappelijke literatuur? Hoe beoordeel je de resultaten uit relevant onderzoek en vertaal je dit vervolgens naar een advies voor de patiënt in je praktijk?

Lees folder

Datum Vrijdag 1 november en vrijdag 13 december 2019
Plaats GERION, OZW gebouw, De Boelelaan 1109 te Amsterdam
Beschikbare plaatsen 7
Accreditatie Accreditatie Bureau Cluster 1: 12 punten
Kosten € 450,- en voor (stage)opleiders en kaderartsen in opleiding bij GERION geldt een tarief van € 225,-
Doelgroep Specialisten ouderengeneeskunde, (stage)opleiders van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en kaderartsen (in opleiding tot) geriatrische revalidatie, psychogeriatrie en palliatieve zorg.